Za ljetno i slatko osvježenje donosimo vam najjednostavniji i najukusniji ljetni kolač od bresaka.
Za izradu nije potrebno potrošiti puno vremena, ne treba vam slastičarsko iskustvo, a ni posebni tehnički dodaci jer nema ni miksanja ni miješenja.
Zbog toga ga preporučamo raditi i na (od)moru. 😊
SASTOJCI
120 g brašna
100 g šećera
1 žličica praška za pecivo
2 jaja
100 g slatkog vrhnja
50 g otopljenog maslaca
4 breskve (idealno bi bilo da su zrele)
Crumble
25 g maslaca
45 g brašna
25 g šećera
U zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, jaja i slatko vrhnje.
Otopite maslac i dodajte u prethodnu smjesu, dobro promiješajte i ostavite sa strane.
Breskve ogulite i narežite na komade pa ostavite sa strane.
Pripremite crumble tako što ćete grubo pomiješati brašno, maslac i šećer (i malo cimeta po želji).
U tepsiju od 22 do 24 cm ili u pojedinačne kalupe izlijte tijesto za kolače, dodajte breskve pa crumble.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° 25 minuta.
Izvadite iz pećnice i poslužite toplo ili hladno.
*Ukoliko vam ga ostane do sutra (što je teško jer je zaista preukusan kolač) – jedan maleni detalj: sutradan je još bolji jer stajanjem postane sočniji.