Postoji li nešto ljepše od mirisa dizanog tijesta kišnim vikendom uz tople, mekane i mirisne cimet rolice? Ma znamo da postoji, ali morate priznati da je ovo jedan od onih divnih osjećaja kad je vani hladno, a vi u kući imate vremena i volje za slatko.
Tijesto:
500 g brašna
200 ml mlakog mlijeka
70 g rastopljenog maslaca
50 g šećera
1/4 žličice soli
Ribana korica 1/2 limuna
2 jaja
25-30 g svježeg kvasca
Nadjev:
142 g smeđeg šećera
2 žlice cimeta
80 g maslaca sobne temperature
- Umijesiti tijesto od navedenih sastojaka koje se odvaja od stijenke, te ga ostaviti prekriveno na toplom mjestu da se udvostruči. (Ne dodavati dodatno brašno!)
- Kada se tijesto udvostruči razvaljati na 1 cm debljine i premazati nadjevom od cimeta.
- Zarolati, rezati (najbolje koncem ili još bolje koncem za zube kako nadjev ne bi izašao van), staviti na papir za pečenje i pustiti da se diže otprilike 30 minuta.
- Upaliti pećnicu na 190 stupnjeva i peći cca 25 minuta.
Nadamo se da se i vama sviđaju ove jednostavne i mirisne cimet rolice. 🙂 Javite dojmove!