Kako napraviti nabolji banana bread s mangom? Evo recept!

Ukusni banana bread

Naš omiljeni recept za banana bread! Malo je drugačiji jer uz banane sadrži i mango, ali to mu daje posebnost i sočnost zbog koje ga obožavamo.

Ovaj recept neka vam obavezno bude pri ruci svaki put kad imate prezrele banane s kojima ne znate što ćete. 😊 Obavezno ga isprobajte ako još niste – isplati se!

SASTOJCI

Mješavina banana:
260 g prezrelih banana
10 g soka od limete

Mješavina mango:
250 g manga (2), na kockice
10 g maslaca
10 g smeđeg šećera
5 g limunove korice
7 g soka od limete

Mješavina oraha i voća
100 g mljevenih oraha
110 g mliječne čokolade u komadićima ili diskovima
15 g brašna

Tijesto/bananabread
135 g maslaca, omekšalog
1.5 g soli
100 g šećera
100 g jaja (2 M veličine)
270 g pirea od banane
265 g brašna glatkog, prosijanog
1.5 g sode bikarbone
10 g praška za pecivo, prosijanog

Glazura limete
15 g soka od limete
90 g šećera u prahu, prosijanog


Mješavina banane i limete
Pomoću blendera ili štapnog miksera promiješajte zrele banane i limetu da dobijete pire.

Mješavina manga
Mango ogulite i narežite na kockice. U vrućoj tavi pirjajte kockice manga zajedno s maslacem i smeđim šećerom oko 8 minuta. Prebacite na tanjur, dodajte sok i koricu limete i ohladite.

Mješavina oraha i voća
Prvo pomiješajte orahe i komadiće čokolade. Dodajte smjesu manga. Brašno sprječava orašaste plodove i voće da potonu na dno kolača tijekom pečenja.

Tijesto/banana bread
Prosijte brašno, prašak za pecivo i sodu zajedno, te ih stavite na stranu.

Omekšali maslac umutite sa soli i šećerom. Postupno dodajte jaja i miksajte dok ne postane glatko i pjenasto.

Dodajte 10% prosijanih suhih sastojaka u smjesu maslac-šećer-jaje na maloj brzini.

Dodati pire od banane, zatim ostatak suhih sastojaka.

Prebacite tijesto za kolače u veliku zdjelu za tijesto i umiješajte smjesu orašastih plodova i voća.

 

Napunite pripremljeni kalup i pecite na 180 stupnjeva 1h (provjeriti s čačkalicom).

Glazura limete
Pomiješajte sok limete i šećer u prahu. Glazura treba imati konzistenciju meda.

Pečenje
Pecite kruh od banane na 180ºC oko sat vremena. Zabodite tanku oštricu noža ili drveni štapić (čačkalica) u sredinu kolača, trebao bi izaći čist. Odmah glazirajte i stavite u pećnicu na 60 sekundi da se stegne. Izvadite iz pećnice i ostavite stajati 15 minuta prije nego što izvadite iz kalupa.

Podijeli:

Odgovori

Instagram

Imate pitanja ?