Najbolji recept za tortu od mrkve / Carrot Cake
Ovo je naš najbolji recept za tortu od mrkve i zato ga rado dijelimo s vama!
Postupak izrade je vrlo jednostavan i brz, sastojci su jednostavni, a rezultat je naprosto fantastičan.
Probajte!
POTREBNI SASTOJCI:
275 g cijele mrkve, oguljene
115 g cijelih jaja (2 jaja)
150 g smeđeg šećera
125 g suncokretovog ulja
2 g soli
1 žličica cimeta u prahu
Bourbon pasta od vanilije 1
1 naribana naranča
20 g ribanog kokosa
125 g višenamjenskog brašna
5 g praška za pecivo
5 g bikarbone
50g nasjeckanih oraha
25 g grožđica
Pećnicu zagrijte na 170º C.
Oguljenu mrkvu izblendajte, sitno naribajte.
Istucite jaja sa smeđim šećerom.
Dodajte suncokretovo ulje, cimet, ekstrakt vanilije, narančinu koricu i sol.
Sve miksajte dok se ne sjedini, a zatim dodajte pulpu od mrkve i naribani kokos.
Prosijte smjesu, brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
Tucite nekoliko sekundi dok se ne sjedini.
Na kraju dodajte orahe i grožđice, te promiješajte.
Pecite 22 do 25 minuta, zatim izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohladi.
Pažljivo izvadite kalup jer je torta vrlo nježna.
Pustite da se kolač od mrkve potpuno ohladi na rešetki.